Aluminium Edging used in a complex grid garden design.


Arsenal Football Club's decision to move from Highbury Stadium to the Emirates Stadium posed the question what should become of its historic home. The architects produced a scheme to retain, convert and adapt both the East and West stands to residential use, redevelop the rest of the site with new residential apartment blocks and replace the football pitch with a shared garden.

The shared garden pays tribute to the former pitch and is the focal point of the development. ExcelEdge AluExcel Aluminium Edging was specified by the architect and installed to create an elegant and contemporary landscape design to edge off walkways, paths, wild grass beds and lawns. The garden is a complex grid of planting and water features, designed in conjunction with Bradley-Hole Landscape.

Highbury Square

Location: Highbury Square, Islington, London.Client: Highbury Holdings
Architect: Allies & MorrisonLandscape Architect: Bradley-Hole Landscape
Main Contractor: Sir Robert McAlpineProduct Installer: Arcadis-AYH
Completion Date: 2009


Products Installed


Search...

Your Enquiry

1. Review items in your basket

Your basket is empty.

2. Send us your details to get a quote or order samples.

* This form collects your personal information so that we can contact you regarding your enquiry. Check our privacy policy for all the information on how we store, protect and manage your submitted data.